top of page
Over het Orkest

 

Het Orkest repeteert elke dinsdagavond in Amsterdam en brengt drie verrassende concertprogramma’s per jaar ten gehore, met concerten in onder andere Amsterdam, Utrecht en Hilversum. We spelen dan in zalen als De Duif, Zuiderkerk, Geertekerk, MCO en het Concertgebouw. 

Het Orkest heeft vele grote symfonische werken gespeeld van Mahler, Strauss, Beethoven, Brahms, Berlioz, Debussy, Sibelius, Tsjaikovsky, Sjostakovitsj en Prokofjev. Ook moderne composities van John Adams, Gavin Bryars, Einojuhani Rautavaara en Calliope Tsoupaki hebben op onze lessenaars gestaan. 

Het Orkest heeft 22 jaar onder leiding van de Russische dirigent Alexander Vakoulsky gespeeld. In de jaren daarna speelden we onder dirigenten als Jussi Jaatinen, Gustavo Gimeno en Joan Berkhemer. 

Vanaf 2014 is Jacob Slagter onze vaste dirigent. We zijn heel blij dat Jacob ons orkest iedere dinsdagavond met zijn gedrevenheid, inspiratie en grappen een heerlijke avond geeft en zo zijn onschatbare waardevolle ervaring aan ons doorgeeft.

De afgelopen jaren werden buitenlandse tournees gemaakt naar China, Tsjechië, Italië, Frankrijk en Polen. De tournees zijn altijd een combinatie van muziek, cultuur en veel gezelligheid. 

DSC_1877mr.jpg
bottom of page